fbpx
Facon logo hvid
Picture of Helene

Helene

Tre skridt til et større netværk

Du kan udvide dit netværk på mange måder, men tre elementer er centrale. De har gjort en forskel for mig, og du kender dem sikkert også – det er ikke raketvidenskab. Men det gælder om at bruge dem rigtigt – og huske dem i situationen. Her får du mine tre tips til, hvordan du kan få et større netværk:

Visitkortet

Hvis du har et visitkort, så brug det. Hvis du ikke har et, skulle du overveje at få et. Det skal selvfølgelig ikke være et hvilket som helst visitkort. Det skal sige noget om dig og din virksomhed, brande dig. Det kan for eksempel være gennem et særligt design, en anderledes udformning eller et særligt materiale.

Mange går under det indtryk, at ens visitkort er en lille lap papir med dit navn og nummer på, men det kan være meget mere. For det er en oplagt mulighed for at skille dig positivt ud og sikre, at du bliver bedre husket.

Det vigtigste er, at hvis har du et visitkort, skal du udnytte det. Du skal selvfølgelig ikke stikke det tilfældigt i hånden på alle, du møder. I stedet skal du prøve at se samarbejdsmuligheder  i de mennesker, du møder, og så give dem dit visitkort, hvis det kunne være eller blive relevant. Så giver du dem chancen for at bruge det, hvis de vil.

Netværksmøder

Der findes massevis af netværk, du kan blive medlem af, og de findes i forskellige prisklasser. Det er et godt redskab til at komme i kontakt med mennesker, som deler de samme interesser som dig. Inden du bliver medlem af et netværk, skal du dog stille dig selv et enkelt spørgsmål: Hvorfor? Hvis du gerne vil sælge, skal du nok overveje en ekstra gang, om du hører til i et netværk. De fleste netværk handler ikke om salg, men om vidensdeling, sparring og at hjælpe hinanden. Hvis du er indstillet på det, kan et netværk være rigtig givende for dig. Og så kan jeg love dig, at din hjælp nok skal blive gengældt.

 

Sociale medier

Når du har haft en god samtale med nogen, kan det være en idé at forlænge kontakten gennem de sociale medier, særligt på LinkedIn. Som en faglig og professionel social platform er det et oplagt medie til at holde forbindelsen ved lige. På den måde kan du også følge med i, hvordan dine forbindelsers karrierer udvikler sig. Det kan jo være, at en af dine forbindelser bliver ansat et sted, du ønsker at få kontakt til. Det kan blive en oplagt indgangsvinkel for dig. Du kan også skabe nye forbindelser til mennesker, som du ikke har mødt tidligere. Det kan du både gøre ved at søge på personer med bestemte kompetencer, eller du kan blive en del af forskellige grupper og være aktiv der. Hvis du yder en indsats på LinkedIn, skal det nok blive bemærket før eller siden – det handler om øvelse. Og de som opdager, kan blive til relevante forbindelser og give dig større netværk.

Du kunne også være interesseret i...

NY HJEMMESIDE?

  • Tilbuddene er mange
  • Det med småt kan være rigtig småt
  • Og så er der det med kemi og mavefornemmelse

 

Få tjeklisten, så du vælger den rigtige leverandør til din hjemmeside.