Webtilgængelighed
Det virker som et stort uoverskueligt projekt at gennemskue og implementere EU’s standarder for webtilgængelighed. Og det kan være meget omfattende, men der er forskellige niveauer. Hvis du er klar til snakken, tager vi dig i hånden og finder ud af, hvordan niveauet kunne være hos jer.
Har du brug for at vide mere, så scroll nedad siden, og læs mere om, hvordan vi arbejder med webtilgængelighed på din side.


Hvorfor webtilgængelighed, og hvem gælder det?
Alle skal have mulighed for nemt at bruge de offentlige sider og læse eller høre dets indhold – også blinde, svagtseende eller mennesker med andre funktionsnedsættelser. Derfor har EU med en række standarder vedtaget, at alle offentlige hjemmesider skal være tilgængelige.
Det gælder offentlige myndigheder, kommuner, sundhedsvæsen, skoler, Folkekirken, osv. Der er dog stadig debat om, præcist hvem det omfatter – forståeligt nok fordi det som sagt kan virke som et stort projekt at skulle i gang med.
Dine fordele
Uanset om det er et krav eller ej, er det en fordel at arbejde med webtilgængelighed på din side:
- Den bliver uden tvivl mere brugervenlig – også for almindelige brugere
- I får ryddet op i jeres nuværende indhold og bliver skarpe på, hvad siden skal indeholde
- Det bliver nemmere for Google at læse jeres side, og det er en fordel for din sides rangering i Googles søgeresultater – det kan give jer mere trafik
Hvad betyder det for din hjemmeside?
Du kan sikkert godt beholde din nuværende side, hvis du ønsker det og implementere dele af løsningen. Tænker du alligevel i en ny side, er webtilgængelighed måske en god anledning, så du får det integreret hele løsningen fra starten.
Lavpraktisk deler vi kravene op i tre kategorier – det er dem, du – eller vi – skal arbejde med, når din side skal være mere tilgængelig:

Teknik
At hele siden kan læses op af skærmlæsere, og at man kan hoppe rundt på siden med tabs og se, hvor man er

Design
At siden har et brugervenligt udseende – dvs. kontrastfarver, størrelser, afstande, links og logisk struktur

Indhold
Korrekt struktur i overskrifter, tydelige links, taggede billeder, læsbare multimedier og dokumenter
Hvad så bagefter?
Når du har implementeret webtilgængelighed, skal du oprette en tilgængelighedserklæring, som præciserer, på hvilken måde din side er tilgængelighed. Den skal ligge online på din hjemmeside og skal opdateres årligt, eftersom arbejdet med webtilgængelighed fortsætter i opdateringen af teknikken, og når der kommer nyt indhold på siden. Læs mere om tilgængelighedserklæringen, og find link til udfyldelse her.
Få en mere tilgængelig hjemmeside nu.
Fortæl os om jeres ønsker, så vi kan gøre jeres nuværende eller nye hjemmeside tilgængelig for alle. Giv Jesper et kald på 29 64 35 28