Hurtig load-tid er vigtig for to, som du rigtigt gerne vil please:
- Besøgende på din hjemmeside
- Og Google
De besøgende på din hjemmeside har ikke stor tålmodighed med din side. Er den for langsom, dumper den. Den test har vi alle sammen dumpet mange sider på.
For Google handler det om rangering – jo hurtigere side, des bedre rangering. Selvfølgelig er der meget andet, som også spiller ind her, men load-tid er én af dem.
Hvordan gør du det så?
Test din side.
Både før og efter. Det viser dig, hvor hurtig siden er, og hvor problemerne ligger. På den måde kan du nemt optimere, hvor der er behov. Selv plejer vi at bruge Pingdom Tools, som nemt og hurtigt serverer resultatet for din hjemmeside.
Vælg et hurtigt webhotel.
Der findes webhoteller i alle prisklasser – og kvaliteten er typisk derefter. Hvis du vælger det billigste, du kan komme i nærheden af, vil det derfor give bagslag i bl.a. hastigheden på dit site. Vælg i stedet en bedre løsning – det betaler sig. Hos os følger hosting med webhotel automatisk med i vores serviceaftale – og vi skal nok sørge for en hurtig løsning.
Brug en CDN.
Et Content Delivery Network er et verdensomspændende server netværk, som gemmer en kopi af din side. Hvis en bruger i Australien vil se din side, får brugeren siden leveret fra den server, som er tættest på. Det hjælper meget på sider, som befinder sig lang væk. Selv benytter vi CloudFlare CDN i vores serviceaftaler.
Brug cache plugin.
Det er nok det vigtigste enkle punkt på listen her, som får din side til at køre hurtigt. Hver gang en bruger besøger din side, skal serveren afvikle en masse kode, inden det bliver vist. Cachen gemmer en version af siden, efter koden er afviklet og viser det samme til den næste bruger – uden serveren skal afvikle koden igen. Det gør rigtig meget for hastigheden! Til gengæld kan cachen også drille, fordi der f.eks. kan gå noget tid, fra du har lavet en rettelse, til den bliver synlig for dine brugere.
Ryd op backend.
Der kan hurtigt komme til at ligge gamle versioner af sider, ubrugte filer og plugins mv. Det fylder unødvendigt og trækker hastigheden ned. Selvfølgelig skal du vide, hvad du gør, når du giver dig i kast med oprydningen, så du ikke kommer til at slette vigtige elementer og funktioner. Her kan du også hente hjælp i forskellige plugins.
Opdater din side.
Det handler både om de nyeste versioner af plugins og php. PHP er den bagvedliggende kode, som din side er bygget på, og ofte bliver hastigheden opdateret i de nye versioner. Men gå kun i gang med det, hvis du har styr på det. Der kan være lavet manuelle ændringer på din side, som bliver ødelagte, hvis du opdaterer forkert. Samme procedure og konsekvenser gælder for plugins. Som bonus hjælper det også på sikkerheden. Med en serviceaftale hos os, er alt det, noget Jesper klarer for dig.
Komprimer dine billeder og videoer.
Lav dem i det format, du skal bruge dem, ikke i kæmpe store unødvendige antal pixels. Og når du gemmer dem ud, så komprimer dem, så de fylder så lidt som muligt (uden at kvaliteten går tabt selvfølgelig). Som tommelfingerregel max 1 MB pr. billede. Her kan du læse mere om, hvordan du scorer point hos Google med gode webbilleder.
Embed dine videoer fra YouTube.
Det er en kæmpe fordel, fordi du i stedet for at have videoen til at fylde på dit site, kan trække dataene fra YouTube. Det betyder langt bedre loadtid. Samtidig beholder du den høje kvalitet af din video, som kan være svær at holde på, hvis du skal komprimere videoen nok til, at den kan ligge på dit eget site uden at fylde for meget.
Overvej LazyLoad.
Det betyder, at du loader indholdet af din side løbende, efterhånden som besøgende scroller ned ad den, fremfor at det hele loader på én gang. Det giver dig mulighed for at fylde lidt mere indhold på din side, uden det påvirker din side synderligt.
Med de her steps burde du være godt på vej. Er du stadig udfordret, så giv et kald. Måske vi kan se, hvor problemet ligger og hjælpe med at løse det.
Du fanger mig her på 29 64 35 28.
