fbpx
Facon logo hvid
Picture of Serena

Serena

Hvad er forskellen på Photoshop, Illustrator og InDesign?

Photoshop, Illustrator og InDesign. De tre ord har du nok hørt før, men ved du, hvad det er? Vil du gerne prøve at arbejde med det? Så skal du læse med her.

I den grafiske branche bruger vi oftest Adobe-programmerne Photoshop, Illustrator og InDesign til at udføre det visuelle arbejde. Fordi vi er uddannede indenfor faget, så har vi været på skolebænken og har lært, hvordan man bruger programmerne rigtigt. Men hvis du er fritidsgrafiker og har lyst til at lege i Adobe-programmerne, eller vil stå for opsætningen af det visuelle materiale i din virksomhed, er det vigtigt at vide, hvordan programmerne hænger sammen, inden du begynder.

Ingen af programmerne kan undværes, hvis du skal lave visuelt materiale. Hvert program har nemlig sine fordele men også sine mangler. Derfor kan det være en god hjælp at vide, hvad forskellen er på programmerne, så du kan vælge det bedste program til at udføre den opgave, som du sidder med.

Derfor får du her et overblik over de tre grafiske programmer, og hvad forskellen er på dem.

Adobe Illustrator

Illustrators hovedformål er at skabe vektorgrafik. Vektorbaserede illustrationer kan skaleres op og ned og mister ikke deres opløsning. Det vil sige, du kan gøre dem meget store eller meget små, og de vil stadig være skarpe i udseendet. Det er derfor, man bruger Illustrator til at lave bl.a. logoer og illustrationer i.

Adobe Photoshop

I Photoshop arbejder man i pixels – det er netop derfor, det ikke er godt til at lave f.eks. logoer i. Pixels kan ikke skaleres på samme måde som vektorgrafik, og så kan du hurtigt få problemer, når du skal arbejde med filen i andre programmer. Photoshop var oprindeligt opfundet til redigering af fotografier, og det er derfor også eminent til det formål. Men programmet har udviklet sig, og i dag laver man både billedredigering, grafik til websites og webannoncer i Photoshop.

Adobe InDesign

InDesign er det ideelle program til layout-design og printbaserede projekter. F.eks. magasiner, visitkort, flyers osv. InDesign er designet til at samle og forene elementer fra Illustrator og Photoshop, og det kan både arbejde med pixels og vektorgrafik. Programmet er rigtig godt til grafisk tekstopstilling, og det er muligt at lave flerside-designs som magasiner eller bøger.

Vi håber, du blev lidt klogere på de tre programmer, og at du har lyst til at prøve kræfter med et eller flere af dem.

Du kunne også være interesseret i...

NY HJEMMESIDE?

  • Tilbuddene er mange
  • Det med småt kan være rigtig småt
  • Og så er der det med kemi og mavefornemmelse

 

Få tjeklisten, så du vælger den rigtige leverandør til din hjemmeside.