fbpx
Facon logo hvid
Få flere følgere på facebok
Picture of Benna

Benna

Vores tekstforfatter, uddannet i Retorik og virksomhedskommunikation. Hun skriver målrettede tekster, som engagerer, skaber synlighed og sælger.

Få flere følgere på Facebook – 3 nemme idéer, der faktisk virker

Synlighed og salg er de to resultater, du gerne vil se af al din markedsføringsindsats – også på SoMe. Og en forudsætning for synligheden er følgere, som skaber aktivitet på det indhold, som du lægger op.

For at få det til at ske er kernen netop det relevante indhold. Der skal du lægge størstedelen af din SoMe-indsats.

Hvad så med de der 3 nemme idéer?
De kommer om lidt.

Indholdet er udgangspunktet for, at de 3 nemme idéer for alvor giver afkast – og derfor skal indholdet have nogle ord med på vejen først.

 

Det famøse indhold, som skal få gang i målgruppen

Værdi er kodeordet. Hvad, som relaterer til din virksomhed eller dit produkt, er relevant for målgruppen? Det kunne være:

  • Inspiration
  • Viden
  • Uundværlige råd
  • Historier, anekdoter og anbefalinger

Om hvad mere præcist?

Det er det gode spørgsmål, som er umuligt at svare overordnet på. Det afhænger af din branche, dine produkter og din virksomhed. Vigtigst er det, at målgruppen får værdi – også selvom de ikke køber dit produkt. Så del gavmildt ud af din viden – det er, sådan du får afkast tilbage.

Det kan være idéerne popper lige så vildt som popcorn i dit hoved. At de lander lige på papiret, uden du behøver sigte, og så kører det bare derudaf. Fedt!

Eller måske ser du for dig al den kulsorte røg, som kommer til at stå ud af ørerne på dig, når du skal forsøge at finde på en idé, som nogen kunne overveje at like. Så er der heldigvis hjælp at hente – både til idégenerering og eksekvering. Du kan give lyd på 29 92 90 70 eller [email protected].

Uanset: når du er godt i gang med indholdet – så giver de tre nemme idéer for alvor afkast. Og her kommer de.

 

De tre nemme idéer, som giver dig flere følgere og større synlighed på Facebook

1. Promover din side

Sagt med andre ord, boost din følgerknap. Som ved alle andre annoncer vælger du selv det billede eller den video, du vil bruge. Du skriver en tekst til opslaget, og så vil der på annoncen være en knap: Synes godt om side. Derudover kan du, som ved alle andre annoncer, målrette din annonce og vælge dit budget.

Er du nyopstartet på Facebook, så start med at invitere dit netværk, og kom i gang med dine opslag. Nye interesserede får et bedre indtryk af dig, når de kan se, at der er interessant indhold og aktivitet i gang.

2. Boost de opslag, som klarer sig godt

En anden oplagt mulighed er at gøre noget ekstra ud af de opslag, som i forvejen klarer sig godt. Hvis du har skrevet et godt opslag, som har fået gode og mange reaktioner, kan du putte nogle annoncekroner i, at opslaget når længere ud. Selvfølgelig kun hvis indholdet faktisk kunne have relevans for flere. For er det netværks-følgere, der har liket og kommenteret et hyggeligt opslag med kontorhunden, er det selvfølgelig ikke så relevant.

3. Konkurrencer

Det ser både du og jeg gang på gang – folk vil gerne vinde, og derfor tiltrækker konkurrencer ofte meget opmærksomhed (især når du har en lille trofast følgerskare i forvejen, og du giver konkurrencen et boost med på vejen, så de får den rette effekt). Men husk altid: præmien skal være god og relevant for dine modtagere og din virksomhed. Hvis du udlodder en tilfældig præmie, vil dine nye følgere enten være inaktive eller helt smutte igen, efter din konkurrence er slut. Er det derimod en relevant præmie, som har relation til dit produkt og til det, du kan hjælpe følgerne med, er der chance for, at de bliver aktive på din side og måske konverterer til købere.

Bonus-info: i slipstrømmen af populært indhold er algoritmen mere med dig end ellers, så udnyt det.


En fristende metode er at invitere dem, der liker dine opslag, til at følge din side – for Facebook har hele automatikken på plads. Når du klikker ind på listen over likes på dine opslag, er der i højre side en Inviter-knap ud for de profiler, som endnu ikke følger din side.

MEN det er forbudt! Oprindeligt var det svævende, om det var en del af spamforbuddet. Derfor kom der også en forespørgsel til forbrugerombudsmanden, som lavede en vurdering, om at det var ulovligt. Dog var det som sagt en vurdering og derfor ikke lov. Sidenhen er der kommet et bilag 1 til i Spamforbuddet, hvor det står sort på hvidt, at det er spam at invitere til at følge din side, det er ulovligt.

Du kan med fordel læse resten af bilaget – små 2,5 sider, så du er sikker på, hvordan reglerne ser ud.

Du kunne også være interesseret i...

NY HJEMMESIDE?

  • Tilbuddene er mange
  • Det med småt kan være rigtig småt
  • Og så er der det med kemi og mavefornemmelse

 

Få tjeklisten, så du vælger den rigtige leverandør til din hjemmeside.