fbpx
Facon logo hvid
Picture of Helene

Helene

Arbejdsglæde

Vi er sammen om at ha’ det godt!

Når det kommer til arbejdsglæde, er vi på kontoret ret enige om, at vi kan kalde os eksperter :)

Men hvad er arbejdsglæde?

For os handler det om, at alle er glade for at gå på arbejde, og at vi forstår at løfte i flok, så vi sammen når vores mål. Vores arbejde spreder vi ud, så vi alle har hver vores ansvarsområder, men ansvaret for at nå i mål er vi fælles om. Det giver en følelse af fællesskab og mindsker risikoen for, at en går ned med flaget grundet stress eller lign. symptomer.

Hos Facon er det vigtigt, at alle hjælper hinanden, og at vi snakker om det personlige såvel som det arbejdsmæssige. På den måde kan vi være så fleksible og effektive som muligt. Det giver en behagelig og rar stemning, når vi alle er sammen samt en bedre forståelse for hinandens humør og personligheder.

 

Husk at ha det sjovt

Hos Facon går vi også op i, at der skal være tid til sjov, f.eks. ved udfordre hinanden i bordfodbold, og til at glæde os på hinandens vegne. Derfor er det vigtigt for os, at vi fejrer hinanden, når en god lejlighed byder sig. Hvad end det er fødselsdage, færdiggørelse af efteruddannelse, firmaevents eller andet sjovt, så gør vi det med stil.

Det er også med til at løfte humøret på kontoret og give et hyggeligt og skønt arbejdsmiljø.

Tag arbejdsglæde alvorligt

Det er vigtigt at tage emnet her op med sine kollegaer, hvis man ønsker, at de skal blive i arbejdet i mange år frem. Derfor kan det være en god ide at snakke med sine kollegaer om, hvad der kunne gøre sammenholdet og hverdagen sjovere og mere produktiv.

For os har det virket godt at holde et ugentligt møde, hvor vi blandt andet forventningsafstemmer, hvad vi mener, vi kan nå i ugens løb, og hvor vi evt. kan give en hånd med, hvis nogen har brug for hjælp, så vores deadlines overholdes. Til hvert møde går vi også igennem alle de gode fra sidste uge, som vi har skrevet på små sedler i den forgange uge og lægget i kassen til formålet. Det minder os om, at vi gør det godt, selvom at der kan komme opgaver, som er mindre sjove eller drilske. Det letter humøret, når man efter mødet skal i gang med arbejdet, at man er blevet mindet om nogle positive oplevelser fra ugen, der er gået.

 

3 små tips

  • Hver morgen når folk møder ind, hilser vi på hinanden ved at sige godmorgen. Og her er det vigtigt, at vi ser hinanden i øjnene. Ja, det lyder måske fjollet, men det er så lidt, der skal til, for at man kan give hinanden en god oplevelse, og hvorfor så ikke starte med at anerkende hinanden som det første på arbejdsdagen?

 

  • For os er det vigtigt, at tonen på kontoret er god og rar, så vi ikke vrisser af hinanden, selvom man har en dårlig dag, og at man kommunikerer med hinanden og siger til, hvis andre skal vise hensyn. Vi er ikke tankelæsere, så vi må hjælpe hinanden, så der ikke skabes dårlig stemning og splid på arbejdspladsen.

 

  • Det giver også god stemning, når man anerkender andres succeser på arbejdspladsen. Derfor har vi blandt andet en klokke, vi ringer med, når en opgave er færdiggjort succesfuldt, eller når man får en ny stor opgave i hus og gerne vil dele den gode nyhed. Det løfter også stemningen og giver medarbejderne en følelse af succes og glæde.

 

Så i bund og grund handler det om at finde på noget, som virker for en selv og medarbejderne omkring en. Noget, som løfter humøret i hverdagen, og hjælper til at bevare den gode tone og stemning på arbejdspladsen.

Du kunne også være interesseret i...

NY HJEMMESIDE?

  • Tilbuddene er mange
  • Det med småt kan være rigtig småt
  • Og så er der det med kemi og mavefornemmelse

 

Få tjeklisten, så du vælger den rigtige leverandør til din hjemmeside.