fbpx
Facon logo hvid
Benna

Benna

Vores tekstforfatter, uddannet i Retorik og virksomhedskommunikation. Hun skriver målrettede tekster, som engagerer, skaber synlighed og sælger.

5 tips til dit nyhedsbrev

Sender du nyhedsbreve ud, eller overvejer du at gå i gang? Så er det her blogindlæg til dig – for det giver dig de fem elementer, du skal være opmærksom på for at engagere dine læsere.

Du skal selvfølgelig først have en strategi for kontinuerligt at indsamle mailadresser, så du har nogen at sende dine mails til. Det er en helt anden snak om freebie, tilmeldingsfelt, email-flows osv. Den del kan vi også være behjælpelige med, hvis du har behov – smid bare en mail på [email protected].

Men her som lovet de essentielle fem elementer, du skal være opmærksom på i din e-mail-markedsføring:

 

1. Emnelinje

Du har garanteret prøvet at slette uåbnede og ulæste nyhedsbreve. Nyhedsbreve, som du har tilmeldt dig, som du var interesserede i på et tidspunkt, virksomheder som tilbyder dig noget, du kan bruge. Det ledende spørgsmål: hvorfor åbner du ikke?

Emnelinjen.

Den skal vække nysgerrighed og vise, at indholdet giver modtager noget konkret og brugbart. På den måde kan mailen undvige papirkurven, fordi du viser, at din mail er værd at åbne og læse.

Lad os tage et eksempel: ”5 tekster, der giver penge i kassen”. Den overskrift fortæller konkret, hvad du som læser finder i nyhedsbrevet (5 tekster), og hvad du kan få ud af at læse den (flere penge i kassen). Du kunne krydre overskriften med en følelse af nødvendighed – ”5 uundværlige tekster, der giver penge i kassen”. Eller du kunne tilsætte et gram nemhed: ”5 tekster, der hurtigt giver penge i kassen.” Og du kunne gøre emnelinjen personlig med direkte tiltale: ”5 tekster, der giver dig penge i kassen”

Bare du husker at være realistisk, så læserens forventninger ikke bliver højere, end indholdet lever op til.

 

2. Nyheder

Det ligger i ordet nyhedsbrev, at det er et brev, som indeholder nyheder. Og hvad er det? Jo, nyheder er indhold, som har nyhedsværdi for modtager. Det kan selvfølgelig godt handle om noget nyt, der sker i din virksomhed – men med en vinkel som har fokus på, hvad modtager får ud af det. Det kan også handle om salg af dine produkter – hvis du sætter fokus på, hvad produktet gør for modtager.

Men nyhedsværdi for modtager er i den grad også vidensdeling og content marketing – f.eks. når du skriver et nyt blogindlæg, som giver modtagerne nyttig viden om noget i relation til dig, dit produkt og din branche.

Men vær opmærksom på mængden af indhold. Fokusér på én nyhed eller et call-to-action. For det er svært at få dine læsere til at klikke. Derfor er det langt bedre at bruge en mail på at have flere indgangsvinkler til det samme CTA fremfor at forsøge at sende dem i ti forskellige retninger.

 

3. Længde

Du kender sikkert tekstmuren. Den tunge, høje mur af sætninger og bogstaver, som står uoverskueligt i ét langt afsnit. Den kan få de fleste til at scrolle forbi og finde luk-knappen meget hurtigt. Derfor skal dit nyhedsbrev være let med afsnit og hvor de væsentligste budskaber er fremhævet, så modtager hurtigt fanger pointen.

Derudover kan du også se dit nyhedsbrev som et redskab til at flytte dine læsere over på din hjemmeside. Her kan du skrive længere tekster (stadig i overskuelige afsnit!). Som en bonus er det godt for din søgemaskineoptimering, at du har en længere tekster med de ord, du gerne vil findes på.

 

4. Hyppighed

Der er ikke en gylden regel for, hvor ofte du skal udsende dit nyhedsbrev. Det handler om, hvad du vil med dit nyhedsbrev. Vil du være top-op-mind og sælge med dine mails, så er to mails om året overhovedet ikke nok. Mange er bange for at spamme sine læsere og er derfor forsigtige, med god grund, for nogen vil unsubscribe. Til gengæld har vi brug for at høre et budskab eller en virksomhed mange gange, før vi husker og køber. Derfor vil mange mails formentligt også give bedre resultater på den positive side. Det er en balance, du selv må finde.

Vigtigt er det også, at du holder, hvad du lover. Hvis du siger, at dit nyhedsbrev udkommer en gang om måneden, så skal det også gøre det, sådan cirka.

 

5. Målbart

Når du udsender dit nyhedsbrev, skal du sørge for, at du kan måle på det. Ellers har du ingen chance for at vide, om dit nyhedsbrev performer. Hold derfor øje med statistikken i det program, du bruger til dine mails – hos os er det Mailchimp. Så får du en bedre fornemmelse af, hvilke emnelinjer der er gode og får dine modtagere til at åbne nyhedsbrevet. På den måde kan du optimere dit nyhedsbrev, ud fra dine data. Lav også dine links med tracking, så du kan se trafikken fra dine nyhedsbreve i din Google Analytics.

 

Har du svært ved at finde på modtagerorienteret indhold?

Så prøv en brainstorm ud fra vores blogindlæg om Content Marketing: Dit produkt giver ikke målgruppen værdi…. automatisk.

God arbejdslyst med din e-mail-markedsføring.

Du kunne også være interesseret i...

NY HJEMMESIDE?

  • Tilbuddene er mange
  • Det med småt kan være rigtig småt
  • Og så er der det med kemi og mavefornemmelse

 

Få tjeklisten, så du vælger den rigtige leverandør til din hjemmeside.